Kategorie obchodů
Datum: 16.09.2010
Stále ještě váháte a používáte v kuchyni klasické nerezové nože? To jste asi ještě nezkoušeli keramický nůž. Kdo jednou vyzkouší jak hladce nůž proklouzne potravinou při krájení sýru, salámu, masa a nic se na něj nenalepí, nedá na keramicý nůž dopustit.
Stále ještě váháte a používáte v kuchyni klasické nerezové nože? To jste asi ještě nezkoušeli keramický nůž. Kdo jednou vyzkouší jak hladce nůž proklouzne potravinou při krájení sýru, salámu, masa a nic se na něj nenalepí, nedá na keramicý nůž dopustit. A co teprve ovoce a zelenina, příprava dětské stravy....Tady zvláště nám záleží, aby nedocházelo k nežádoucí ztrátě vitramínů. Svému děťátku pečlivě vyberete BIO jablko, nastrouháte jej na umělohmotném nebo skleněném struhadle, ale před tím ho rozkrojíte kovovým nožem? Krájením kovovým nožem dochází k vytváření elektrostatických výbojů, které nastartují rozklad většiny vitamínů a enzymů! Při použití keramického nože ale vitamíny neničíte!
Nože na sebe ani neváží pachy ( např. z ryb, uzeného masa, cibule, česneku...) a díky své extrémní tvrdosti ( na stupnici tvrdosti č. 9, tedy těsně za diamantem) se téměř netupí.
Čím to tedy je, že keramické nože Santoku Zirconix jsou tak zvláštní?
Keramické nože – to je věda.
Celá čepel je vyrobena z hi-tech materiálu carbon-zirconix, který keramickým nožům propůjčuje právě extrémní tvrdost. Díky unikátní japonské technologii výroby má čepel dvojnásobnou životnost oproti klasickým keramickým nožům.
Čepel nože je zatavena přímo do speciálního tvrzeného materiálu rukojeti, není do ní vlepena. Nemůže tedy dojít k vylomení čepele přímo v rukojeti. Ergonomická rukojeť má komfortní ABS protiskluzovou část – nože tedy nekloužou v ruce.
Ostří je záměrně broušeno jen z jedné strany, což propůjčuje nožům Santoku Zirconix mimořádně dlouhou životnost bez nutnosti broušení. Špička nože má zakulacený tvar, aby nedošlo k případnému zalomení.
Navíc se velmi snadno čistí, stačí je omýt proudem teplé vody.
Díky super ostré čepeli je v kuchyni mnohostranně využijete. Např. na přípravu extra tenkých plátků masa ( sushi, carpaccio, sashimi, kuřecí, hovězí, vepřové, na salámy šunky, domácí uzené...). Perfektně se hodí také na odkrajování masa při grilování. Milovníci ryb ocení vlastnosti nožů Santoku Zirconix při přípravě filetů z ryb. Příprava ovoce a zeleniny nejen pro děti již jedině keramickými noži!
Vsaďte na kvalitu a zdravý životní styl s noži Santoku Zirconix, vyplatí se vám to!
Copyright © 2009 eshopMonitor.cz | Tvorba www stránek - Webnix.cz
Partnerské odkazy: Zastřešení bazénů Zimní zahrady Bazény, sauny